Makreel/ kruisbessen-terrine

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepels droge witte wijn of cider 2 eetlepels gehakte verse venkel 1 eetlepel gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij zes kruisbessen in plakjes. Passeer de rest van de makreel en de kruisbessen door een fijne vleesmolen of in een keukenmachine. Meng de resterende venkel en de bieslook erdoor. Doe een derde van dit mengsel in een beboterde terrine en leg hier wat makreel en kruisbesschijfjes op. Herhaal dit twee keer en eindig met een laag mengsel. Zet een deksel op de terrine en zet hem anderhalf uur in een op 170 °C voorverwarmde oven. Geheel aflaten koelen alvorens te storten.

Makreel/ kruisbessen-terrine is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept