Pruimen in cognac

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm voorgeweekte ontpitte gedroogde pr; uimen (pruneaux) 1 appel met rode schil, in kwarten,; het klokhuis verwijderd 4 mespunt kruidnagelpoeder 4 mespunt karwijzaad 3 eetlepels cognac Verdeel de pruimen over 4 velletjes bakpapier van 30 x 30 cm. Snijd de appelkwarten in partjes en schep ze door de pruimen. Bestrooi iedere portie met het kruidnagelpoeder en de karweizaadjes. Zet de appels op een magnetronbestendige schaal. Neem het papier aan de vier hoeken bij elkaar en bedruppel de pruimen met de cognac. Draai de pakketjes dicht. Zet ze 6 minuten op HOOG in de magnetron. Keer de schaal halverwege de tijd een kwartslag. Laat 2 minuten nagaren. Maak de pakketjes aan tafel open. Zet desgewenst een schaaltje magere kwark of yoghurt op tafel.

Pruimen in cognac is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept