Rode curryrijst met biefreepjes en mango

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pkg roerbakrijst (250 gr.) 1 mango 1/2 dunne prei 300 gm biefstuk 1 rode peper 2 eetlepels olie 1 eetlepel thaise rode currypasta (patak's) 2 eetlepels garneeramandelen 2 eetlepels thaise vissaus 1/2 theelepel bruine basterdsuiker Roerbakrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mango schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen, in de lengte halveren en in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Peper wassen en halveren, pitjes verwijderen en in de lengte in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Biefstuk in smalle reepjes snijden. In een wok 1 eetlepel olie verhitten, vleesreepjes toevoegen en in 1 à 2 minuten lichtbruin bakken. Vlees uit de pan scheppen. Rest van de olie toevoegen en de prei en peper al omscheppend ca. 2 minuten fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meeverwarmen. Amandelen grof hakken en in een droge koekepan kort roosteren. Vissaus en suiker mengen en door de rijst roeren. Garneren met amandelen. Serveren met komkommer en sambal.

Rode curryrijst met biefreepjes en mango is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept