2 uien 50 gm boter 4 rundervinken 2 pakken vlaamsegroenteschotel (a; 450g,iglo) 100 ml kriekbier (flesje,belle- vue) 1 pot ah kersen zonder pit opsiroop; (350 g) 1 eetlepel aardappelmeel 1 zout 1 peper Bereiden: Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en uien ca. 3 minuten bakken. Vinken toevoegen en rondom bruin bakken, vuur temperen en in ca. 15 minuten gaar bakken. Groenteschotel verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vinken uit pan halen en warmhouden. Aanbaksel losroeren met kriekbier. Kersen laten uitlekken en toevoegen aan saus. Saus licht binden met aardappelmeel en op smaak brengen met zout en peper. Vinken serveren met saus en groenteschotel.Voorbereiding stijd: ca. 30 minuten Bevat per eenpersoonsportie: 445 kilocalorie‰n eiwit 28 g vet 22 g koolhydraten 34 g WIJNCATEGORIE: 4 Friszoete tot halfzoete witte wijnen. Charles de ValmerVouvray