Rundervink met kersensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 50 gm boter 4 rundervinken 2 pakken vlaamsegroenteschotel (a; 450g,iglo) 100 ml kriekbier (flesje,belle- vue) 1 pot ah kersen zonder pit opsiroop; (350 g) 1 eetlepel aardappelmeel 1 zout 1 peper Bereiden: Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en uien ca. 3 minuten bakken. Vinken toevoegen en rondom bruin bakken, vuur temperen en in ca. 15 minuten gaar bakken. Groenteschotel verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vinken uit pan halen en warmhouden. Aanbaksel losroeren met kriekbier. Kersen laten uitlekken en toevoegen aan saus. Saus licht binden met aardappelmeel en op smaak brengen met zout en peper. Vinken serveren met saus en groenteschotel.
Voorbereiding
stijd: ca. 30 minuten Bevat per eenpersoonsportie: 445 kilocalorie‰n eiwit 28 g vet 22 g koolhydraten 34 g WIJNCATEGORIE: 4 Friszoete tot halfzoete witte wijnen. Charles de ValmerVouvray

Rundervink met kersensaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijviestamppot met rundervink
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundervinkschotel met courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundervink met paprikajus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met kerriesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept