Sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 sinaasappels (bij voorkeurpitloze; ) 1 blad gelatine 100 ml water 100 ml likeur 1 gespleten vanillestokje 50 gm suiker 3 eetlepels room 4 bollen citroen sorbetijs 5 gedroogde pruimen 5 verse vijgen 5 gedroogde en geweldeabrikozen 3 eetlepels gewelde rozijnen 5 ontpitte dadels 1 gemberbolletje 5 fijngehakte paranoten Gebruik voor de likeur gemengde likeuren, zoals crème de cassis, framboise of Grand Marnier. Snijd de pruimen, vijgen, dadels, de gemberbol en de abrikozen zeer klein. Snijd partjes uit de sinaasappels. Doe water, de likeur(en), het vanillestokje en de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat dit gedurende tien minuten trekken. Week de gelatine tien minuten in koud water. Los de gelatine hierin op, verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen. Voeg het sinaasappelsap en de room toe. Meng eenvierde van het geleimengsel door de zuidvruchten. Bewaar de overige gelei en het zuidvruchtengelei- mengsel in de koelkast. Schep voor het serveren een paar maal door de zuidvruchten heen om ze ietwat ''los'' te maken. Klop met een garde de gelei los. Leg voor het serveren de sinaasappelpartjes in een krans op het bord. Schenk de gelei erover en leg in het midden van de krans een lepel zuidvruchten. Garneer het geheel met een bolletje citroensorbet. Het komt de smaak ten goede dit gerecht een dag van tevoren klaar te maken.

Sinaasappels met zuidvruchten en citroensorbet is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet
15 min
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept