Stoofperen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg stoofperen 50 gm suiker 1 pijpkaneel of citroenschil 1/2 deciliter bessensap wat sago of aardappelmeel De peren schillen, in vieren snijden en van de klokhuizen ontdoen. Kleine peertjes heel laten doch de steeltjes afschrappen. De peren wassen en met zoveel water opzetten, dat ze half onderstaan. Citroenschil of pijpkaneel en suiker toevoegen. De peren zachtjes laten koken tot ze gaar en mooi rood van kleur zijn. Vervolgens pijpkaneel of citroenschil verwijderen en het vocht bijbinden met wat aangemengde sago of aardappelmeel. Aan stoofperen, die moeilijk rood koken, kan wat bessensap worden toegevoegd.

Stoofperen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept