800 gaardappels (kruimig) 1 1/2 pak rode kool met appel (diepvries, a; 450 g, ah) 1 blik del monte halve peren in nect; ar (420 g) 40 gm boter of margarine 4 rundertartaartjes (a ca. 100 g, ah; ) 1 zout 1 peper 3 sjalotjes 1 aluminiumfolie Bereiden: Aardappels schillen, in vieren snijden en in ca 20 minuten gaarkoken. Kool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Peren afgieten en nectar opvangen. 2 halve peren achterhouden en rest boven kom door zeef wrijven. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes met zout en peper in ca 8 minuten zachtjes gaarbakken. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Tartaartjes uit pan halen en afdekken met folie. In bakvet sjalotringen ca 3 minuten bakken. Peerpuree en nectar toevoegen en meeverwarmen. 2 halve peren in plakjes snijden. Saus eventueel verdunnen met scheutje water. Tartaartjes met saus verdelen over vier borden en garneren met plakjes peer. Serveren met rode kool en aardappels. Bevat per eenpersoonsportie 480 kilocalorieën, eiwit 27 g, vet 13 g, koolhydraten 659 Wijncategorie: 6 Roséwijnen AH Huiswijn Rosé