150 gm peultjes 1 perssinaasappel 30 gm boter 4 zalmmoten elk 150 gram 1 zout 1 versgemalen peper 2 eetlepels gesnipperde peterselie 1 eetlepel kappertjesVoorbereiding : Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ca. 2 cm. Boen de sinaasappel schoon onder heet stromend water en droog hem af. Schil met een dunschiller 2 repen schil eraf en snijd die in ragdunne reepjes, pers de sinaasappel uit. Bestrijk het middengedeelte van 4 stukken aluminiumfolie met de helft van de boter enverdel de peultjes erover. Leg de zalmmoten op de peultjes. Verdeel de sinaasappelsschil over de vismoten en besprenkel ze met het sinaasappelsap. Bestrooi de vismoten met zout en peper en verdeel de sinaasappelschil over de vismoten en besprenkel ze met het sinaasappelsap.Voorbereiding swijze: Verdeel de peterselie en uitgelekte kappertjes erover. Vouw de folie losjes dicht over de vis , zorg dat de pakketjes goed dicht zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden, leg de pakketjes op een bakplaat en laat de vis in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden. Serveertips: Lekker met gegratineerde venkel( zie recept!) en krielaardappeltjes.
Zalmpakketjes met peultjes en sinaasappel is een recept van De Virtuele Keuken