Appelcarpaccio met roquefort

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 appels (jonagold) 1 deciliter droge witte wijn 3 vloeibare honing 4 gedroogde vijgen 150 gm roquefort 1 appelboor
Voorbereiding
(15 min): Met appelboor klokbuizen uit appels boren. Appels schillen en in dunne plakken snijden. In pan wijn met honing aan de kook brengen. Appelplakken erin leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes koken, halverwege voorzichtig omscheppen. Appel in pan op groot plat bord scheppen. Achtergebleven stoofvocht op hoog voor in ca. 5 minuten tot siroop inkoken. Intussen vijgen in reepjes snijden. Vijgen door siroop scheppen Siroop over 4 borden schenken en tot gebruik laten afkoelen.
Voorbereiding
(5 minuten): Appelplakken met vijgen en siroop over vier borden verdelen. Kaas erover verkruimelen.

Appelcarpaccio met roquefort is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Appelcarpaccio met roquefort.
Bekijk recept
Appelcarpaccio met kwark-sinaasappeldip.
Bekijk recept
Appelcarpaccio met roquefort
Bekijk recept