Appelcompote met abrikozen en rozijnen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm gedroogde abrikozen 600 gm appels (goudreinetten) 75 gm rozijnen 1 scheutje gembersiroop 1 sap van 1 sinaasappel 1 sap van 1 1/2 citroen 2 eetlepels suiker Bereiden: Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe de appelblokjes met de stukjes abrikoos, de rozijnen, de gembersiroop, het sinaasappelsap, het citroensap en de suiker in een steelpan met een dikke bodem en laat met het deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Laat de compote afkoelen en schep in een passende schaal. Tip: De appelcompote wordt luxueuzer als er een scheutje rum door wordt geroerd.

Appelcompote met abrikozen en rozijnen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept