100 gm gedroogde appelringen 2 eetlepels witte rum 1 kg jonge courgettes 1 kg zure appels 30 gm verse gemberwortel 1 kaneelstokje 5 kruidnagels 5 laurierblaadjes 5 twijgjes verse munt 100 gm bruine suiker 150 ml witte wijnazijn 1 zout 1 weckpotten a 250 ml De gedroogde appelringen in kleine blokjes snijden, in schaal doen, met rum bedruppelen en afgedekt laten trekken. Courgettes wassen, steel en bloeiaanzet verwijderen. Courgettes in hele kleine blokjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in dunne plakjes snijden. Courgette met appelschijven, rumappel, gemberplakjes, kaneelstokje, kruidnagels en laurierblad in pan doen. Mint wassen, blaadjes van de stelen halen en toevoegen aan mengsel. Suiker en azijn toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De chutney op laag vuur 1 - 1 1/4 uur laten koken, tot massa dik-vloeibaar wordt. De laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelstokje verwijderen en de chutney met azijn en zout op smaak brengen. De chutney in voorbereide potten doen, sluiten en in heetwaterbad 20 minuten inkoken. (watertemp moet 90 graden C. zijn.