500 gm zure appels 100 gm gedroogde perziken 100 gm gedroogde abrikozen 50 gm rozijnen 6 teentjes knoflook 5 cm gemberwortel 400 ml witte wijnazijn 400 gm bruine suiker 1/2 theelepel cayennepeper 2 theelepels zout De appels schillen, ontpitten en grof hakken. Perziken in vieren delen, knoflook persen, de gember schillen en fijn raspen. In een zware ( roestvrijstalen/glazen/porseleinen) pan , alle ingredienten aan de kook brengen. op matig vuur al roerend ca. 30 minuten laten pruttelen tot de chutney de dikte van een dikke ingekookte marmelade heeft.. Wanneer de chutney indikt de hitte wat terugdraaien, zodat het niet aanbrandt. Tijdens het afkoelen dikt de chutney nog verder in. In potjes doen, en met een niet-metalen deksel afsluiten. Op een koele plek of in de koelkast bewaren, houdbaar maximum 1 jaar.