4 mooie appels (jonagold of granny s; mith) 2 eetlepels citroensap 75 gm komijnekaas aan een stukje 75 gm oude goudse kaas aan een stukje 75 gm blauwschimmelkaas aan een stukje (; b.v. danish blue) 4 eetlepels kwark 1 versgemalen peper 1 druiven om te garnerenVoorbereiding : Was de appels zorgvuldig onder de warme kraan en droog ze. Snijd er aan de bovenkant een kapje af en hol ze uit met een bolletjessteker zodat er een randje van ca. 1 cm overblijft. Bestrijk de appels van binnen met citroensap om verkleuren tegen te voorkomen. Snijd de komijnekaas en oude Goudse in blokjes. Verkruimel de blauwe kaas. Doe de drie soorten kaas in en kom en schep er wat kwark en peper door. Afwerken: Vul de appels met het kaasmengsel, zet ze op een bord en garneer met witte en/of blauwe druiven. Leg er desgewenst nog een herfstblad bij. Tip: * Van het vruchtvlees van de appels kunt u appelmoes maken. * Dit is een uitstekend dessert voor mensen die niet van zoet houden. U kunt het ook in een uitgebreider menu als tussengerecht tussen het hoofdgerecht en het zoete dessert serveren.