1 liter bramen 250 ml suiker plus 1 eetlepel 1 zout 1 eetlepel citroensap 350 ml tarwebloem 2 theelepels bakpoeder 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat 150 ml melk 1 creme fraiche of slagroom Breng bramen met 250 ml suiker, een snufje zout en citroensap aan de kook. Laat het zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen tarwebloem, bakpoeder, nootmuskaat, 1 eetlepel suiker en een snufje zout in een ruime schaal. Gier de melk erover en roer het tot het gemengd is (het beslag zal erg dik zijn). Neem een eetlepel van het beslag en laat het voorzichtig in de kokende bramensaus glijden. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt. Dek de pan met bramensaus goed af en laat het zachtjes koken tot de dumplings gaar zijn (een tandestoker moet er schoon uitkomen), ong. 15 minuten. Verdeel de dumplings over de dessertschaaltjes en giet er vervolgens de saus over. Opdienen met wat creme fraiche of geslagen room.