3 kleine sinaasappels 3 limoenen 1 1/4 deciliter heet water 60 gm basterdsuiker 1 1/4 deciliter koud water 3 eetlepels verse fijngehakte munt 2 eiwitten 1 munttakjes ter garnering 1. Verwijder de schil van de sinaasappels en limoenen met een rasp en giet er het hete water over. Laat dit afkoelen.
2. Pers de sinaasappels en de limoenen uit en plaats het sap in de koelkast.
3. Meng de suiker met het koude water en breng dit aan de kook. Laat het suikerstroopje 1 tot 2 minuten zachtjes koken.
4. Giet het water van de rasp door een zeefje bij de stroop (rasp er niet bij) en voeg ook de munt en vruchtensap toe. Roer het geheel goed door elkaar. Dek de schaal af en plaats deze in de vriezer gedurende 1 uur.
5. Doe het sapmengsel in een keukenmachine en voeg de eiwitten toe. Meng de eiwitten goed door het mengsel. Schep het mengsel daarna over in een diepvriesdoos en plaats deze enkele uren terug in de vriezer.
6. Schep de sorbet in glazen. Garneren met munttakjes.