8 kippenbouten 100 gm zilveruitjes 100 gm mager 1 doorregen spek 100 ml room 1 gehakte kervel 1 eetlepel lepel bloem 1 1/2 eetlepel boter 1/2 liter tarwebier 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier Wentel de stukken kip in bloem en bak ze knapperig aan in een lepel boter. Bestrooi met peper en zout. Begiet met het tarwebier, voeg tijm en laurier toe en laat sudderen gedurende 30 minuten. Snijd het vers spek in reepjes. Bak de uitjes en het spek in een pan met een weinig boter. Verwijder de kip uit de pan en giet het vocht door een zeef. Voeg de room bij het kookvocht en laat even inkoken. Meng de gebakken uitjes en het spek bij de saus en giet ze over de stukken kip. Bestrooi met gehakte kervel. Dien op met gemengde salade en een aardappelsoufflé.
Gebakken kippenvleugels met tarwebier is een recept van De Virtuele Keuken