Gerkez tavugu (kip met notensaus)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 braadkuikens van elk ongeveer 1 kg; . 4 grote uien grof gesnipperd 4 bleekselderijstengels in repen ges; neden 1 zout/peper 30 gm boter 200 gm langkorrelrijst 150 gm gepelde walnoten (fijngemalen) 50 gm gepelde amandelen (fijngemalen) 2 eetlepels olijfolie 1 sn scherpe paprikapoeder Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water en breng ze aan de kook en schuim het oppervlak goed af. Voeg de uien, selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken Zeef de bouillon en verdeel de kippen in stukken en houd ze warm Smelt de boter in de pan en voeg de rijst toe Laat de rijst al omscheppend goed bakken totdat deze als het ware glazig ziet Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat. Kook de rijst tot het vocht bijna geheel verdwenen is (ongeveer 15 min.) Voeg eventueel nog wat bouillon toe en leg de stukken kip op de rijst en kaat dit alles ongeveer 10-12 min zachtjes doorkoken. Doe de amandelen en walnoten in een pan en voeg een halve liter bouillon toe en breng dit aan de kook, laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe) Roer de olie en paprikapoeder door elkaar in een klein kommetje tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen. Schep de rijst met stukken kip op een grote schaal en schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken.

Gerkez tavugu (kip met notensaus) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bananasplit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes in kerrie-notensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met champignon-notensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept