2 kipfilets 1 sap van 1/2 citroen 1 theelepel gedroogde provencaalse kruiden 2 mini-stokbroodjes 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook 30 gm braadboter 1 zout 1 versgemalen peper 1 vleestoniaat 1 bolletje mozzarella 1 desgewenst verse basilicum om te g; arneren Bereiden: Laat de kipfilets op kamertemperatuur komen. Bedruppel ze met het citroensap en wrijf ze in met de gedroogde kruiden. Laat kort intrekken. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven zonodig af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes in de lengte in twee‰n en bestrijk de snijvlakken met de olijfolie. Leg de halve broodjes onder de voorverwarmde grill tot ze beginnen te kleuren en bestrijk ze daarna met de geperste knoflook. Snijd de tomaat en de uitgelekte mozzarella elk in zes plakken. Verhit de braadboter in de koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in circa 8 minuten per kant gaar en bestrooi ze met wat zout en peper. Afwerken: Snijd de kipfilets elk in vier schuine plakken. Beleg de onderste helf- ten van de broodjes afwisselend met een plak kipfilet, een plak tomaat en een plak mozzarella. Zet de broodjes een paar minuten onder de voorverwarmde ovengrill. Leg ze op de borden, leg er de brooddeksels naast en garneer desgewenst met basilicumblad. Geef er sla bij. Voedingswaarde per persoon: eiwit 55 g, vet 39 g, koolhydraten 42 g, kcal(kj)739(3104). Wijnadvies: Dit gerecht vraagt om een bordeaux Sec, een witte Touraine uit de midden-Loire of een witte Bergerac (12øC).