4 kipfilets 1 versgemalen peper 1 zout 2 teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels mosterd 1 ui 1 rode paprika 2 vleestomaten 4 eetlepels olijfolie 150 gm feta 2 eieren 2 eetlepels paneermeel 200 ml yoghurt 1 theelepel maïzena 1 citroenmelisse of reepjes citroens; chilVoorbereiding : Snijd de kipfilets overlangs door zodat er platte plakken ontstaan. Bestrooi ze met peper en zout. Meng geperste teentjes knoflook met tomatenpuree en mosterd en bestrijk de kipfilets ermee. Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in heet water, Ontvel ze en snijd ze in blokjes. Bereiden: Verhit 2 eetl. olijfolie en fruit hierin de paprika en de ui. Schep er van de warmtebron af de verbrokkelde feta, de eieren en het paneermeel door. Verdeel de vulling over de kip, vorm er rolletjes van en steek ze vast met een prikker. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof in gesloten pan zachtjes 15 minuten. Leg de rolletjes op een voorverwarmde schaal. Roer de yoghurt, gemengd met maïzena, door de saus, verwarm even en presenteer deze bij de kiprolletjes. Garneer met citroenmelisse of reepjes citroenschil. Lekker met een groene salade. Tip: De saus smaakt extra fris door er sinaasappelpartjes aan toe te voegen. Wijnadvies: Een frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit 54 g, vet 28 g, koolhydraten 13 g, kcal (kj) 520 (2184).