Gevulde kiprolletjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kipfilets 1 versgemalen peper 1 zout 2 teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels mosterd 1 ui 1 rode paprika 2 vleestomaten 4 eetlepels olijfolie 150 gm feta 2 eieren 2 eetlepels paneermeel 200 ml yoghurt 1 theelepel maïzena 1 citroenmelisse of reepjes citroens; chil
Voorbereiding
: Snijd de kipfilets overlangs door zodat er platte plakken ontstaan. Bestrooi ze met peper en zout. Meng geperste teentjes knoflook met tomatenpuree en mosterd en bestrijk de kipfilets ermee. Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in heet water, Ontvel ze en snijd ze in blokjes. Bereiden: Verhit 2 eetl. olijfolie en fruit hierin de paprika en de ui. Schep er van de warmtebron af de verbrokkelde feta, de eieren en het paneermeel door. Verdeel de vulling over de kip, vorm er rolletjes van en steek ze vast met een prikker. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof in gesloten pan zachtjes 15 minuten. Leg de rolletjes op een voorverwarmde schaal. Roer de yoghurt, gemengd met maïzena, door de saus, verwarm even en presenteer deze bij de kiprolletjes. Garneer met citroenmelisse of reepjes citroenschil. Lekker met een groene salade. Tip: De saus smaakt extra fris door er sinaasappelpartjes aan toe te voegen. Wijnadvies: Een frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit 54 g, vet 28 g, koolhydraten 13 g, kcal (kj) 520 (2184).

Gevulde kiprolletjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini kiprollades met kaneel
40 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde andijvie met ham
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevuld kiprolletje met olijfoliesabayon, spinazie en pasta van Nienke<BR> &#009; Jagersma
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept