500 gm kipfilet 1 ui 200 gm sperziebonen 1 kleine bloemkool 2 aardappels (vastkokend) 30 gm boter of margarine 1 pot indiase kerriesaus tikka masal; a (400 ml, patak's) 1 tomaat 4 takjes koriander 1 pakje pappadums (100 g, patak's)Voorbereiding : Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Bereiden: Sperziebonen, bloemkool en aardappels in pan afgedekt in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen in braadpan boter verhitten. Kip rondom bruin bakken. Ui toevoegen en ca. 2 minuten meefruiten. Saus uit pot bij kip schenken, pot met 1 dl water en deksel erop schudden en inhoud aan kip toevoegen. Kip ca. 10 minuten afgedekt laten sudderen. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Groenten en aardappels afgieten, in pan bij kip doen en ca. 3 minuten meeverwarmen. Intussen pappadums volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Gerecht overdoen in schaal en bestrooien met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney. Bevat per eenpersoonsportie: 575 kilocalorieën eiwit 40 g, vet 27 g koolhydraten 42 g Pappadums: Dit zijn platte, knapperige en brosse broodjes die in verschillende groottes verkrijgbaar zijn. Ze worden in de Indiase keuken geserveerd als onderdeel van de maaltijd, maar ook als brood om in sauzen te dippen. Kijk eerst op de gebruiksaanwijzing. Sommige soorten moeten eerst nog worden afgebakken in de magnetron, oven of frituurpan. wijncategorie 4 Niersteiner Kabinett