4 porties kalkoen- of kipfilet, totaal gewich; t ca. 450 gr 450 gr broccoli saus: 25 gr boter 1 teentje knoflook, gepeld (naar keuze) 1 eetl maizena ca. 3 dl magere melk ca. 3 dl kippenbouillon 1 laurierblad 2 eetl sherry (naar keuze) 25 gr geraspte parmezaanse kaas 1. Rooster de kalkoenfilet 15 minuten onder een voorverwarmde hete grill of zolang tot ze gaar zijn geworden.
2. Kook de broccoli intussen ongeveer 12 minuten bijtgaar in licht gezouten kokend water.
3. Schik de broccoli op een verwarmde schaal en leg er de geroosterde kalkoenfilet bovenop. Houd het warm in de oven.
4. Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook enkele minuten al roerend in de hete boter. Roer de maizena door de boter, laat het mengsel 2 minuten al roerend koken en neem de knoflook uit de pan.
5. Roer voldoende magere melk en kippenbouillon door het maïzenamengsel om er een dunne saus van te maken. Voeg het laurierblad aan de saus toe en laat de saus, onder voortdurend roeren, een paar minuten binden. Breng de saus eventueel met sherry op smaak en verwijder het laurierblad.
6. Giet de saus over de kalkoen en broccoli. Strooi er de Parmezaanse kaas over en laat de bovenkant onder een voorverwarmde grill goudbruin worden. Variatie: Gebruik asperges ipv broccoli, 273 Kcal / 1092 KJ