750 gm kalkoenfilet 350 gm aardappelen 250 gm uien 1 worteltje 1 takje selderij 30 gm boter 3 eetlepels olie 1 laurierblaadje 1 eetlepel tomatenpuree 50 ml droge witte wijn 1 bouillonblokje 1 geraspte schil en sap van lsinaasa; ppel 1 paprikapoeder 1 zoutVoorbereiding stijd: circa 40 minutenVoorbereiding stijd: circa 32 minuten, plus 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron Snijd het kalkoenvlees in flinke blokjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Maak de ui, het worteltje en de selderij schoon, was ze en snipper ze fijn. Doe alles in een magnetronschaal die ruim genoeg is om er al de kalkoenblokjes in één laag in te leggen. Voeg de boter en de olie toe en zet de schaal 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer halverwege de bereidingstijd. Doe vervolgens het vlees in de schaal, voeg het laurierblaadje toe, de tomatenpuree, de wijn, het verbrokkelde bouillonblokje, de geraspte schil en het sap van de sinaasappel en een snufje paprikapoeder en zout. Vermeng de ingrediënten, doe het deksel op de schaal en zet deze 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Voeg de aardappelen toe als die tijd verstreken is en zet de bereiding nog 20 minuten voort op 50% van het vermogen. Keer de blokjes vlees en aardappel zo nu en dan en draai de schaal, zodat de kant die achterin stond nu naar voren komt. Als er zich teveel kookvocht vormt, vervolg de bereiding dan zonder het deksel. Laat het gerecht, als de bereidingstijd om is, nog 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het dan heet op.