1 el olijfolie 600 g. kalkoenfilet 1 ui 1 teentje knoflook 3 tomaten bieslook 1 koffielepel curry 2 el tijm zout peper 4 jonge uien ---- salsa van kerstomaten: ----- 250 g kerstomaten 3 jonge uien bieslook 1 el gember zout peper voorbereiding: ui fijnhakken, look fijnhakken, tomaten in blokjes snijden, bieslook fijnsnijden gember raspen. bereidingswijze: Verhit een bakpan met dikke bodem en bak daarin de kalkoenfilet langs alle zijden bruin. Zet opzij. Bak de ui en look gedurende 1 minuut. Doe de tomaten en bieslook erbij. Eindig met de curry, tjm, zout en peper. Roer met een houten lepel de uien goed om, zodat ze goed zijn vermengd met de kruiden. Leg uw kalkoenfilet op het bedje van uien, zet een deksel op de pan en laat 25 min. stoven op middelhoge temperatuur. Giet er zonodig wat water bij. Salsa van tomaten : meng in een slakom de tomaat, de jonge uitjes, bieslook en de gember. Doe er zout en peper op. Zet in de koelkast. serveertips Snij de filet in fijne sneetjes. Verdeel over de borden met de salsa van kerstomaten. Dien dit gerecht op met basmatirijst of quinoa.
Kalkoenfilet-curry, salsa van kerstomaten is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen