600 gm kalkoengebraad 100 gm rozijnen 200 gm kleine uitjes 2 eetlepels groene peper 1 tros witte druiven 1 tijm en laurier 1 zout 200 ml ontvette bouillon 200 ml ongesuikerd druivesap 1 koffielepel mosterd 1 koffielepel aardappelmeel 4 broodcroutons 1 eetlepel vitelma bakken en braden Laat de rozijnen de avond voordien weken in een beetje water. Kleur het kalkoengebraad in de vetstof en ontvet. Maak de kleine uitjes schoon en laat de rozijnen uitlekken. Breng op smaakmet de groene peper, tijm, laurier (en zout). Voeg bij het gebraad en overgiet met de bouillon. Laat ongeveer 25 min. sudderen. Voeg het druivesap en de mosterd toe en bind met de aardappelmeel. Laat nog 15 min. sudderen. Pel en ontpit de druiven en voeg bij het gebraad net voor het einde van de kooktijd. bij. TIP: Deze originele bereiding is ook zeer lekker wanneer kalkoengebraad vervangen wordt door andere witte vlees-soorten of gevogelte.
Kalkoengebraad met groene peper & druiven is een recept van De Virtuele Keuken