1 1/4 kg kalkoenborst 2 eetlepels gehakte verse salie 1 takje verse rozemarijn, gehakt 1 sap van 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 120 gm bacon zonder vetrand 1 blaadje salie voor de garneringVoorbereiding : snij het vlees in blokjes van 2 cm. maak in een groete schaal een marinade van citroensap,olielgehakte salie en rozemarijn en wat zout en peper. doe er de stukjes kalkoen in,schep om tot alles bedekt is met de marinade en dek de schaal met aluminiumfolie af. laat het een hele nacht intrekken.Voorbereiding swijze: snij van de plakjes bacon de laatste restjes vet af en snij de magere stukjes in de lengte door. als de stukken te lang zijn dan die in de lengte halveren. kalkoen in een vergiet laten uitlekken en een gedeelte van de stukjes in bacon wikkelen. steek de stukjes om en om aan de pennen, kalkoen, kalkoen met bacon, kalkoen, kalkoen met bacon etc. en steek er tussendoor een blaadje salie tussen. grill op temperatuur laten komen en de pennen op het rooster leggen. gedurende het grilleren met marinade bestrijken. heet opdienen Serveertips: bacon bevat behoorlijk veel verzadigde vetten. maar door het grilleren verdwijnt er een groot gedeelte in de lekbak ( niet gebruiken.) kalkoen is net als kip een goede vleessoort voor een cholesterolarm dieet.