500 gram kalkoenfilets versgemalen peper zout 200 g champignons 50 g boter 1,5 dl witte wijn 1/2 eetl. dijonmosterd 2 dl schenkbare crème fraîche of kookroom 150 g witte druiven zonder pitVoorbereiding : Snijd zonodig de kalkoenfilet in platte stukken. Bestrooi ze met peper en zout. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Voorbereiding : Verhit de boter en bak hierin de kalkoenschnitzels in 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Bak de champignons in het braadvet. Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Halveer de druiven en schep ze door de saus. Serveer de kalkoenschnitzels met de mosterdsaus. Suggestie: • Lekker met rösti en broccoli of peultjes. Variatie: • Vervang de kalkoen door kipfilet of varkenshaas. • De saus is extra lekker als er 1 eetl. gehakte dragon (vers of diepvries) aan wordt toegevoegd. Wijnadvies: Hier geen dure wijn maar wel een lekkere, frisse Sauvignon of Chenin Blanc. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 44 g vet: 30 g koolhydraten: 11 g kcal (kj): 490 (2058)
Kalkoenschnitzel in dijonmosterdsaus met druiven is een recept van De Virtuele Keuken