Kip in basilicum-roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kipbraadstuk (poot met dijbeen) v; an circa 200 g 1 uitje 1 teentje knoflook 10 gm boter 2 theelepels droge witte wijn 100 gm champignons (vers of uit blik) 10 blaadjes basilicum 1/4 bouillonblokje 1 zout 1 peper 1 bloem 2 theelepels crème fraîche
Voorbereiding
stijd: circa 10 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 9 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron Spoel de kip af onder koud stromend water en dep haar droog met keukenpapier. Verdeel de kip in gelijke stukken. Snipper ui en knoflook heel fijn en doe ze met de stukken kip en de boter in een magnetronschaal. Zet de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Besprenkel de kip na 2 minuten met de wijn en vervolg de bereiding. Borstel intussen de verse champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de blaadjes basilicum klein en doe ze als de 5 minuten om zijn bij de kip. Voeg ook het verbrokkelde bouillonblokje toe, roer de ingrediënten goed door, bestrooi ze met weinig zout en peper. Vervolg de bereiding nog 3 minuten met de magnetron op de hoogste stand. Vermeng een flinke mespunt bloem met de crème fraîche en roer dit tot een glad mengsel is verkregen. Doe het roommengsel bij de kip, roer goed door en voeg naar smaak zout toe. Zet de schaal nog l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat het gerecht tenslotte 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan alvorens het te nuttigen.

Kip in basilicum-roomsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept