1 kipbraadstuk (poot met dijbeen) v; an circa 200 g 1 uitje 1 teentje knoflook 10 gm boter 2 theelepels droge witte wijn 100 gm champignons (vers of uit blik) 10 blaadjes basilicum 1/4 bouillonblokje 1 zout 1 peper 1 bloem 2 theelepels crème fraîcheVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 9 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron Spoel de kip af onder koud stromend water en dep haar droog met keukenpapier. Verdeel de kip in gelijke stukken. Snipper ui en knoflook heel fijn en doe ze met de stukken kip en de boter in een magnetronschaal. Zet de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Besprenkel de kip na 2 minuten met de wijn en vervolg de bereiding. Borstel intussen de verse champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de blaadjes basilicum klein en doe ze als de 5 minuten om zijn bij de kip. Voeg ook het verbrokkelde bouillonblokje toe, roer de ingrediënten goed door, bestrooi ze met weinig zout en peper. Vervolg de bereiding nog 3 minuten met de magnetron op de hoogste stand. Vermeng een flinke mespunt bloem met de crème fraîche en roer dit tot een glad mengsel is verkregen. Doe het roommengsel bij de kip, roer goed door en voeg naar smaak zout toe. Zet de schaal nog l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat het gerecht tenslotte 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan alvorens het te nuttigen.