1/2 kg kip in 8 stukken verdeeld 1 ui 2 teentjes knoflook 1 cm verse gember 1 rode spaanse peper 1 grote aardappel 1 zachtzure appel 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels olie 2 eetlepels kerriepoeder 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 35 gm santen 1 zout 1 peper Prik het vel van de kip op diverse plaatsen in met een houten prikker. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de Spaanse peper, was het vruchtvlees en snijd het in reepjes. Schil de aardappel, was hem en snijd hem in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met het citroensap. Verhit de olie in een ruime magnetronschaal 2 a 3 minuten op de hoogste stand. Schep ui en knoflook erdoor en fruit deze in 2 a 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand glazig. Schep de Spaanse peper en de gember erdoor en verwarm alles 1 a 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer kerriepoeder, koriander, santen en 2% dl water door het mengsel in de schaal en breng het geheel in 3 a 4 minuten in de magnetron aan de kook. Schep de stukken kip met de blokjes aardappel en appel door de saus en verwarm het gerecht afgedekt circa 25 minuten in de magnetron op 70% van het vermogen, tot kip en aardappel gaar zijn. Schep het gerecht tijdens de bereiding twee keer om. Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer het gerecht.