Kip in kerrie-kokossaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 kg kip in 8 stukken verdeeld 1 ui 2 teentjes knoflook 1 cm verse gember 1 rode spaanse peper 1 grote aardappel 1 zachtzure appel 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels olie 2 eetlepels kerriepoeder 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 35 gm santen 1 zout 1 peper Prik het vel van de kip op diverse plaatsen in met een houten prikker. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de Spaanse peper, was het vruchtvlees en snijd het in reepjes. Schil de aardappel, was hem en snijd hem in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met het citroensap. Verhit de olie in een ruime magnetronschaal 2 a 3 minuten op de hoogste stand. Schep ui en knoflook erdoor en fruit deze in 2 a 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand glazig. Schep de Spaanse peper en de gember erdoor en verwarm alles 1 a 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer kerriepoeder, koriander, santen en 2% dl water door het mengsel in de schaal en breng het geheel in 3 a 4 minuten in de magnetron aan de kook. Schep de stukken kip met de blokjes aardappel en appel door de saus en verwarm het gerecht afgedekt circa 25 minuten in de magnetron op 70% van het vermogen, tot kip en aardappel gaar zijn. Schep het gerecht tijdens de bereiding twee keer om. Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer het gerecht.

Kip in kerrie-kokossaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept