Kip in kruidige tomatensaus en aubergine

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 schaaltjes kipmedaillons (a ca. 250 g) 5 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 kaneelstokjes 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 eetlepels gedroogde oregano 2 uien, fijngesnipperd 1 aubergine, in blokjes 125 ml crème fraîche Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien. In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur 30 min. laten sudderen. In hapjespan ui 5 min. in rest van olie fruiten. Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op laag vuur afgedekt 20 min. smoren. Kip met tomatensaus op vier borden scheppen. Aubergine ernaast serveren. Lekker met wilde and witte rijst. voedingswaarde : 445 kcal p.p.

Kip in kruidige tomatensaus en aubergine is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept