1 jonge panklare kip van circa 1,25; kg 1 uitstekende olijfolie 2 ansjovisfilets 30 gm peterselie 1 teentje knoflook 50 ml droge witte wijn 1 zout 1 zwarte peper Controleer of de kip goed is schoongemaakt, haal haar door een vlam om eventuele veertjes weg te schroeien, snijd haar dan in, liefst gelijke, stukken. Als er veel vet onder de huid zit, haal dat dan weg. Was vervolgens de stukken kip, droog ze, leg ze in een ronde magnetronschaal (de grootste stukken aan de buitenkant) en sprenkel er wat olie over. Zet de schaal in de magnetron (op het hoge rooster) en verhit de kip 10 minuten op de hoogste stand. Keer de stukken kip twee of drie keer. Ontgraat intussen de ansjovisfilets. Maak de peterselie schoon, was haar en hak haar fijn met het knoflook. Besprenkel de kip, als de 10 minuten om zijn,met de witte wijn en zet de bereiding nog 10 minuten voort. Voeg vervolgens de ansjovis toe, het mengsel van gehakte peterselie en knoflook, strooi er peper en zout over en zet de bereiding nog 5 minuten voort. Laat het gerecht dan nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien tenslotte op. Plaats, om de kip iets donkerder te kleuren, een bruineer-schaal 5 minuten in de magnetron, en leg daar de stukken kip gedurende de eerste 10 minuten van de bereiding op.