500 g kipfilet zout 1 1/2 tl kipkruiden 1 tl gemberpoeder 2 bananen 2 el citroensap 50 g margarine 1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 235 g; ) 2 tl aardappelmeel 2 el gemalen kokos Kip inwrijven met zout, kipkruiden en gemberpoeder. In dunne repen snijden. Bananen pellen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In braadpan margarine verhitten. Kip in ± 15 min. zachtjes goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Ananas met sap en banaan toevoegen. Met deksel op pan ± 2 min. meestoven. Intussen schaal voorverwarmen. In kopje aardappelmeel met ½ el water tot glad papje roeren. Met schuimspaan kipmengsel op schaal scheppen. Aardappelmeelpapje al roerende aan bakvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Over kipmengsel schenken. Kokos erover strooien. Lekker met rijst en kropsla. voedingswaarde : 480 kcal p.p.