25 gm broodkruim of paneermeel 25 gm parmezaanse kaas, geraspt 1 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie 1 zout 1 peper 1 eetlepel olijfolie 2 kleine kipfilets 1/2 eetlepel Dijon mosterd 2 eetlepels droge witte wijn ----SAUS---- 1 eetlepel olijfolie 1 sjalotje, fijngesneden 100 gm champignons, in schijfjes 3 eetlepels droge witte wijn 150 ml hete groentebouillon (van tablet) 1 theelepel maïzena 3 eetlepels crème fraîche 1/2 eetlepel mosterd 1 zout 1 peper Oven voorverwarmen op 190 ºC. Broodkruim, kaas en peterselie mengen en op smaak brengen met zout en peper. Olie erdoor roeren. Kip in ovenschaal leggen, met zout en peper bestrooien en mosterd over bovenkant uitstrijken. Broodkruimmengsel over kip verdelen, beetje aandrukken. Wijn rond kip schenken en kip in midden van oven in ± 20 min. lichtbruin en gaar bakken. In olie sjalotje ± 5 min. bakken. Champignons toevoegen en ± 2 min. meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en ± 10 min. meewarmen. Eventueel maïzena met 2 el water mengen, door saus roeren en 1 min. al roerende meekoken. Crème fraîche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper en bij kip serveren. Lekker met een mengsel van gestoofde peultjes en tuinboontjes, en frietjes bestrooid met chilipoeder en zout. voedingswaarde : 450 kcal p.p.
Kip met een korstje van parmezaanse-kaas is een recept van De Virtuele Keuken