Kip met een korstje van parmezaanse-kaas

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

25 gm broodkruim of paneermeel 25 gm parmezaanse kaas, geraspt 1 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie 1 zout 1 peper 1 eetlepel olijfolie 2 kleine kipfilets 1/2 eetlepel Dijon mosterd 2 eetlepels droge witte wijn ----SAUS---- 1 eetlepel olijfolie 1 sjalotje, fijngesneden 100 gm champignons, in schijfjes 3 eetlepels droge witte wijn 150 ml hete groentebouillon (van tablet) 1 theelepel maïzena 3 eetlepels crème fraîche 1/2 eetlepel mosterd 1 zout 1 peper Oven voorverwarmen op 190 ºC. Broodkruim, kaas en peterselie mengen en op smaak brengen met zout en peper. Olie erdoor roeren. Kip in ovenschaal leggen, met zout en peper bestrooien en mosterd over bovenkant uitstrijken. Broodkruimmengsel over kip verdelen, beetje aandrukken. Wijn rond kip schenken en kip in midden van oven in ± 20 min. lichtbruin en gaar bakken. In olie sjalotje ± 5 min. bakken. Champignons toevoegen en ± 2 min. meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en ± 10 min. meewarmen. Eventueel maïzena met 2 el water mengen, door saus roeren en 1 min. al roerende meekoken. Crème fraîche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper en bij kip serveren. Lekker met een mengsel van gestoofde peultjes en tuinboontjes, en frietjes bestrooid met chilipoeder en zout. voedingswaarde : 450 kcal p.p.

Kip met een korstje van parmezaanse-kaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept