Kip met geroosterde venkel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels grof gesneden verse salie 2 eetlepels extra vergine olijfolie 2 kipfilets a 125 gr 4 plakken parmaham 200 gm kruidige tomatensaus (potje) 1/2 venkelknol 125 gm sperziebonen Verwarm de oven voor op 200 graden C. Roer de salie door 1 eetl van de olijfolie, bestrijk hiermee de kipfilets en wikkel ze in plakken Parmaham. Leg de filets in een ovenschaal en laat ze in de oven in ong. 20 minuten gaar worden. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 5 min. in de oven sudderen. Snijd de venkel in plakjes, bestrijk ze met de rest van de olijfolie en gril ze in een anti-aanbakpan in ong. 15 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Blancheer de sperziebonen in ong. 4 min. beetgaar en giet ze af. Serveer de venkel en de sperziebonen bij de kip. Bevat ong. 324 Kcal, 25 gr vet en 6 gr koolhydraten p.p.

Kip met geroosterde venkel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept