Kip met kersentaart

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gram kipfilet 6 bolletjes stemgember 2 potten kersen zonder pit 3 tenen knoflook 2 bekertjes crème fraiche 1 zakje kerriesaus 1 theelepel sambal (badjak) 5 theelepels kappertjes 150 gram geraspte kaas 1 doosje champignons 2 preien 1 plakjes bladerdeeg Kipfilet in stukjes, daarna in olie bakken. Knoflook en gember in knoflookpers er boven uitpersen. Halve ringen prij erbij bakken samen met champignons in plakjes Sambal naar smaak erbij samen met kappertjes Crème fraiche erbij. Goed doorrwarmen. Zakje kerriesaus erbij. Als allerlaatste de kersen erbij. Ovenschaal invetten en bekleden met bladerdeeg. Mengsel hierin gieten. Dat weer bekleden met rest van bladerdeeg Geraspte kaas erover strooien 25-30 minuten in oven (op 220 graden) Serveren met salade

Kip met kersentaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Volle kersentaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept