1 kip van ± 1200 gr 100 gram boter 1/2 bosje peterselie, gehakt 3 teentjes knoflook, geperst 2 theelepels citroensap 20 gram dragon (vers) 1 eetlepels wijnazijn 50 ml wittewijn 50 ml water 100 ml room zout versgemalen zwarte peper Laat 50 gr boter op kamertemperatuur komen. Klop dit met een mixer luchtig. Klop de knoflook, zout, peper, citroensap, peterselie erdoorheen. Haal voorzichtig het vel los van de kip. Duw het vel los vanaf de hals door met de vingers tussen vel en vlees te drukken. Vul de kip vervolgens onder het vel met het botermengsel. Bestrooi de kip ruim met zout en peper en braad hem 45 minuten op een rooster in de oven met een braadslee eronder op 225 C°. Bedruip de kip elke 10 minuten met het vet dat in de slee druipt. Haal de kip uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat even rusten. Giet overtollig braadvet af uit de slee, roer aanbaksels los met de azijn en de wijn en kook het met het water op hoog vuur in tot de helft. Voeg zout, peper en de gehakte dragon toe, roer de room erdoorheen en kook nog even door. Voeg 50 gr koude boter in kleine vlokjes toe en klop de saus op. Verdeel de kip in 4 stukken en serveer met de saus.
Kip met knoflook en dragon-botersaus is een recept van De Virtuele Keuken