1 pak lassie notenrijst 1/2 eetlepel sesamolie 1 eetlepel azijn 1/2 theelepel honing 75 g geraspte wortel 2 kipfilets 2 eetlepels olie 250 g sugar snaps 2 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm 4 eetlepels teriyaki marinade and saus (flesje; 250 ml) 1 theelepel sesamzaadVoorbereiding 1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
2. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Roer intussen in een kom de sesamolie, azijn, honing, zout en peper tot een dressing en schep de geraspte wortel door de dressing.
3. Kruid de kipfilet met zout en peper. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet ca. 7 minuten op middelhoog vuur. Kook intussen in een andere pan met een bodem water en zout de sugar snaps in ca. 5-10 minuten beetgaar. Voeg de lente-uitjes aan de kip toe en roerbak deze ca. 2 minuut mee. Schenk de teriyaki marinade and saus over de kip en verwarm deze op zacht vuur ca. 1 minuut met de kip mee. Giet de sugar snaps af.
4. Verdeel de rijst, sugar snaps, kip teriyaki en de wortelsalade over twee borden. Garneer de wortelsalade met sesamzaad.