4 kipfilets stuks 1 stuk appel, stevige 50 gm pruim, gedroogde, zonder pit 100 ml sinaasappelsap 1 stuk bosuitje 5 eetlepels marmalades 2 eetlepels paneermeel 1/2 theelepel kaneel 30 gm boter 1 zout 1 peper Neem voor de appel bij voorkeur een Granny Smith. Benodigde materialen: een scherp mes en wat cocktailprikkers Schil de appel en rasp het vruchtvlees grof. Snijd de pruimen in stukjes. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringetjes. Schep de appel met de pruimen, de bosui, het paneermeel en de helft van het kaneel en wat peper en zout door elkaar. Snijd de kipfilets in met een scherp mes. Vul ze met het appelmengsel en steek de filets dicht met cocktailprikkers. Wrijf de filets in met de rest van het kaneelpoeder en wat peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de filets rondom bruin aan schenk het sinaasappelsap bij het bakvet. Bak de kip op een laag vuur in circa 20 minuten gaar. Lekker met appeltjes uit de oven en de krieltjes.
Kipfilet gevuld met appel en pruimen is een recept van De Virtuele Keuken