2 limoenen 1 zakje verse koriander 2 teentjes knoflook 4 kipfilets zout versgemalen peper 100 gm gezouten cashewnoten 5 eetlepels olijfolie extra vierge ----HULPMIDDELEN---- 1 keukenmachineVoorbereiding : de schil van limoenen fijn raspen. beide limoenen uitpersen. helft van korianderblaadjes fijnknippen. knoflook pellen en 1,5 tenen uitpersen.limoenrasp en fijngeknipte koriander door de helft van limoensap roeren.kip bestrooien met zout en peper.smaken minstens 10 min laten intrekken,dus de kip in de koriander en limoensap leggen.Voorbereiding swijze: een eetlepel cashewnoten goudbruin roosteren in droge koekenpan.rest van noten met halve teen knoflook malen in keukenmachine.rest van limoensap en 3 el olie door gemalen noten roeren. kip uit marinade nemen en in 8 min in 2 el olie goudbruin en gaarbakken. notenpuree verwarmen.zoveel water toevoegen dat er een dikke schenkbare saus ontstaat. op smaak brengen met zout en peper. beetje saus over kip schenken en rest apart erbij geven. bestrooien met geroosterde noten en korianderblaadjes. Serveertips: lekker met rijst en broccoli
Kipfilet met cashewnoten-limoensaus is een recept van De Virtuele Keuken