1 ui 1 blik worteltjes (nettogewicht ± 400 g) 1 el boter of margarine 1 el franse mosterd 2 takjes selderij 400 g kipfilet zout peper 1/2 el citroensap Ui pellen en snipperen. Worteltjes afgieten. 4 el vocht opvangen. In pan boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Worteltjes met vocht toevoegen. Met deksel op pan ± 5 min. zachtjes koken. Boven andere pan door zeef wrijven. Mosterd erdoor roeren. In kopje selderij fijnknippen. Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In wrijven met zout en peper. In pan 1 dl water met citroensap aan de kook brengen. Kip erin leggen. Met deksel op pan kip in ± 10 min. zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen wortelsaus aan de kook brengen. Kip uit pan scheppen. In smalle repen snijden. Op schaal scheppen. Door saus kipkooknat roeren. Op smaak brengen met zout en peper. 1/3 deel van saus over kip schenken. Selderij erover strooien. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met rijst en snijbonen met kaas.