Kipfilet met mosterd-wortelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 1 blik worteltjes (nettogewicht ± 400 g) 1 el boter of margarine 1 el franse mosterd 2 takjes selderij 400 g kipfilet zout peper 1/2 el citroensap Ui pellen en snipperen. Worteltjes afgieten. 4 el vocht opvangen. In pan boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Worteltjes met vocht toevoegen. Met deksel op pan ± 5 min. zachtjes koken. Boven andere pan door zeef wrijven. Mosterd erdoor roeren. In kopje selderij fijnknippen. Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In wrijven met zout en peper. In pan 1 dl water met citroensap aan de kook brengen. Kip erin leggen. Met deksel op pan kip in ± 10 min. zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen wortelsaus aan de kook brengen. Kip uit pan scheppen. In smalle repen snijden. Op schaal scheppen. Door saus kipkooknat roeren. Op smaak brengen met zout en peper. 1/3 deel van saus over kip schenken. Selderij erover strooien. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met rijst en snijbonen met kaas.

Kipfilet met mosterd-wortelsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje van tongscharfilets op spinazie
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Linguine met wortelsaus en geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Notenburgers met Wortelsaus
0 min
Bekijk recept
kabeljauw met wortelsaus
0 min
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept