1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 1 blikje kokosmelk (400 ml, nutco) 2 eetlepels suiker 3 eetlepels thaise vissaus (thai kitchen) 3 cm verse gemberwortel 1 limoen 1 eetlepel boter of margarine 4 kipfilets (a ca. 125 g) zout peper 1 zakje verse koriander (15 g) Bereiden: Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, 3 eetlepels vissaus, reepjes peper en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil boven kokosmelk raspen. Limoen uitpersen en sap bij melk schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog vuur tot ca. 2 dl inkoken. B Intussen in pan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken. B Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi. Prijs p.p.: f 4,75, €2,10 Bevat per eenpersoonsportie: 290 kilocalorieên eiwit 28 g vet 13 g koolhydraten 14 g Wijncategorie: 2 Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon