Kipfilet met thaise groene curry

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 1 blikje kokosmelk (400 ml, nutco) 2 eetlepels suiker 3 eetlepels thaise vissaus (thai kitchen) 3 cm verse gemberwortel 1 limoen 1 eetlepel boter of margarine 4 kipfilets (a ca. 125 g) zout peper 1 zakje verse koriander (15 g) Bereiden: Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, 3 eetlepels vissaus, reepjes peper en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil boven kokosmelk raspen. Limoen uitpersen en sap bij melk schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog vuur tot ca. 2 dl inkoken. B Intussen in pan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken. B Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi. Prijs p.p.: f 4,75, €2,10 Bevat per eenpersoonsportie: 290 kilocalorieên eiwit 28 g vet 13 g koolhydraten 14 g Wijncategorie: 2 Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon

Kipfilet met thaise groene curry is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept