4 kippebouten 1 zout 1 kerriepoeder 1/2 eetlepel boter 50 gm doorregen rookspek 1 blik ananas (4 schijven) 100 gm gesneden soepgroenten of 1 bekertj; e diepvriesgroenten 2 appelen 1 eetlepel gembersaus 1 eetlepel tomatenpuree 2 theelepel kerrie 1 deciliter witte wijn 1/2 zakje kerriesaus 1/2 potje zure room Wrijf het vlees in met zout en kerrie; leg het in de vochtige schotel, die met boter bestreken is en dek de kip af met plakjes spek. Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250ø C, stand 5 en braad de kip 45 minuten. Laat intussen de ananas uitlekken en snijd ze klein. Vermeng de soepgroenten met de ananas, de geschilde en in blokjes gesneden appelen, de gembersaus, de tomatenpuree, kerrie en de warmgemaakte wijn en vocht van de ananas. Voeg dit mengsel bij de kip en laat het geheel verder gaar stoven in ca. 1/2 uur. Haal de kip uit de schotel, strooi het sauspoeder door het vocht en laat het in de oven in ca. 5 minuten binden. Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukken terug in de saus. Dien het gerecht op met rijst.