Kippenbouten met sinaasappel-kersensaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kippenbouten met bovenstuk 1 peper 1 zout 1 knoflookteentje 200 ml kippenbouillon 3 eetlepels sinaasappellikeur 1 sap van l citroen 3 sinaasappelen 2 eetlepels fijne griessuiker 2 eetlepels water 1/4 liter ontpitte kersen 1 geblancheerde sinaasappelschil in; reepjes Kruid de kippenbouten met peper, zout en geperste knoflook. Laat in de hete boter ongeveer 25 min. gaar en goudbruin bakken. Neem uit de pan en hou warm. Giet het braadvet af en deglaceer de braadbodem met bouillon. Laat kort opkoken en roer er de sinaasappellikeur, citroensap en sinaasappelsap door. Laat de suiker met het water lichtbruin karameliseren en meng de karamel door de saus. Voeg de uitgelekte kersen, de sinaasappelsnippers en de bouten toe. Laat kort doorwarmen en serveer meteen.

Kippenbouten met sinaasappel-kersensaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept