100 g shii-take paddestoelen 300 g kipfiletblokjes 800 g (oosters) roerbakgroentepakket conimex woksaus knoflook koriander conimex ketjap asin 300 g witte rijst conimex wok olie 4 teentjes knoflookVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheut olie toe en wok de plakjes knoflook snel lichtbruin. Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. Wok in de 'knoflook'olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten. Wok dan de shii-take 2 minuten mee. Schep de hete rijst en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok het geheel nog heel even. Schep de plakjes knoflook erdoor. Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden. Bevat per portie: Energie 566 kcal Eiwitten 28 g Vet 13 g Koolhydraten 83 g Prijs per persoon: ca. € 2,35 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.