200 gm gekookte of gerookte kipfilet in d; ikke plakken gesneden 1 mango 750 gm belegen kaas (dikke plak) 1 groene sla of eikenbladsla 2 eetlepels notenolie 1 eetlepel honing 1/2 theelepel paprikapoeder 125 gm walnoten 3 eetlepels broodkruim 150 ml kippenbouillon 2 sjalotjes of 1 kleine ui enkele takjes peterselieVoorbereiding : Snijd de kipfilet in reepjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verdeel de kaas in blokjes. Meng de notenolie met honing en paprikapoeder. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de walnoten met broodkruim, bouillon en gesnipperde ui tot een dikke saus. Bereiden: Schik de kip, mango en kaas op de sla. Verdeel de walnotensaus erover en sprenkel de notenolie erop. Garneer met peterselie en serveer er witbrood bij. Voedingswaarde per persoon: eiwit 30 g, vet 40 g, koolhydraten 21 g, kcal (kj) 564 (2369). Tip: Vervang de honing en de notenolie eens door l eetl. gembersnippers. Wijnadvies: Plaats hier liefst een Sauvignon Blanc op tafel. Rieslings van Rijn, Moezel of uit de Elzas krijgen ook een stem (9- 11°C). n:
Kipsalade met mango en walnotensaus is een recept van De Virtuele Keuken