500 g kipfilet 50 g boter 1 grote ui, in dunne partjes 300 g koolraap in blokjes 1 prei, in stukken van 2 cm 1/2 citroen 1/2 eetlepel gedroogde tijm 3 stukjes foelie 250 ml kippenbouillon (van tablet)Voorbereiding Kipfilet in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Stukken kip in 5 min. rondom lichtbruin bakken. Ui, koolraap en prei erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Halve citroen in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen met tijm en foelie door kipmengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Deksel op pan leggen, vuur laag zetten en kip en groenten in 25-30 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Voor serveren foelie verwijderen. Lekker met gekookte aardappels en broccoli. Bevat per eenpersoonsportie energie 290 kCal - eiwit 27 g vet 18 g - koolhydraten 4 g