1 kip van zo’n 2 kilo zeezout zwarte peper handvol verse, grof gehakte peterse; lie 3 stukken duimgrote gember, ongeschild gerasp; t 2 rode paprika’s, gehalveerd en de zaadjes; verwijderd 2 gele paprika’s, gehalveerd en de zaadjes; verwijderd 2 gepelde rode uien verse, doormidden gebroke; n spaanse pepers 1 rijpe, geschilde, in vieren gesnede; n en gehakte ananas 1/2 theelepel gedroogde venkel olijfolie 2 eetlepels suiker 2 eetlepels balsamicoazijnVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 190º C. Bestrooi de kip zowel van binnen als van buiten met zout en peper. Prop hem hierna vol met een mengsel van peterselie en gember. Snijd de paprika’s en de uien in vieren en leg deze stukken in een koude braadpan. Voeg de pepertjes, ananas en venkel toe. Sprenkel er dan 3 flinke scheuten olijfolie bij, strooi er wat peper en zout op en schud een en ander door elkaar tot alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de kip er bovenop, sprenkel er een beetje olie over en zet hem 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven. De kip is klaar indien de botjes gemakkelijk uit de poten kunnen worden getrokken. Schep hierna de braadsappen over de dampende kakelaar. Haal de kip met de helft van de groente en ananas uit de pan, leg ze op een bord en laat ze zo’n 5 minuten afkoelen. Onderwijl kan de saus worden gemaakt. Doe hiertoe de rest van de groente en de ananas met de balsamicoazijn en de suiker in een keukenmachine en breng het mengsel op smaak met wat zout. Pureer dit alles tot een heerlijke saus (voeg indien nodig een beetje kokend water toe om de saus smeuïger en dunner te maken). Serveer bij dit heerlijke gerecht wat eenvoudige, roergebakken noedels en/of wat gekookte rijst.