Kruidig haantje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 een jong panklaar haantje van cir; ca 1.25 kg 3 eetlepels olijfolie 50 gm boter 250 gm uien 200 gm worteltjes 2 malse takjes selderij 1 1/2 deciliter droge witte wijn 1 tomatenpuree 30 gm peterselie 1 takje verse rozemarijn 5 blaadjes salie 2 teentjes knoflook een beetje vleesbouillon eventueel; van een blokje een beetje bloem zout peper
Voorbereiding
stijd: circa 40 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 30 minuten (buiten de tijd voor het opwarmen van de bruineerschaal), plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Controleer of het haantje goed is schoongemaakt, snijd het in acht stukken en dep ze droog. Als er veel onderhuids vet zit kan dat beter verwijderd worden, want het kan de saus veel te zwaar maken. Zet een bruineerschaal, groot genoeg om er alle stukken vlees in ‚‚n laag op te leggen, 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Plaats de stukken vlees, als die tijd verstreken is, zodanig op de schaal dat de huidzijde er mee in contact is. Besprenkel ze met de olie, voeg er de in stukjes verdeelde boter aan toe en zet de schaal totaal 30 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de stukken gevogelte tijdens de bereidingstijd, zodat de stukjes die aan de buitenkant lagen middenin komen. Bereid in de tussentijd een mengsel van kleingesneden ui, wortel en selderij, en voeg dat bij het haantje 7 minuten nadat het in de magnetron is gezet. Keer de stukjes vlees zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt, sprenkel de wijn, met twee eetlepels tomatenpuree erdoor gemengd, hier overheen en zet de bereiding 3 minuten voort. Was de peterselie, maak haar schoon, hak haar heel fijn met de blaadjes rozemarijn, de salieblaadjes en het knoflook en voeg alles bij het haantje. Doe er een paar lepeltjes warme bouillon bij, roer, doe het deksel op de schaal en zet de bereiding voort. Keer de stukken zo nu en dan en voeg, als de saus teveel inkookt, een beetje bouillon toe. Als echter blijkt dat de saus te dun is, strooi dan een afgestreken dessertlepel bloem over de stukjes vlees en wentel ze door de saus om de bloem goed te verdelen. Strooi, als de bereidingstijd verstreken is, zout en peper over het gerecht en laat het nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan alvorens het op te dienen.

Kruidig haantje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oktoberfeest Haantje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden Haantje In Chinese Saus.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept