250 gm aardbeien 1 krop sla of ijsbergsla 1 komkommer 3 lente-uitjes 3 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels koriander (vers of diepvries) 5 eetlepels thaise vissaus 1 eetlepel poedersuiker 2 eetlepels citroensap 400 gm gekookte kip 125 gm mihoen, gekookt en uitgelekt 1 stukje gemberwortel van 2 cm fijngehakt 1 eetlepel munt, fijngehakt (vers of diepvrie; s) 4 takjes koriander Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren. Was en droog de sla en pluk of snij de sla kleiner. Was de komkommer en snij deze in smalle reepjes van ca. 5 cm lengte. Maak eerst de saus: pureer het wit van de lente-uitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus, poedersuiker en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Snij het groen van de lente-uitjes in diagonale stukjes. Snij het gekookte kippevlees in kleine stukjes. Verdeel de sla over 4 borden, leg een bergje mihoen in het midden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip erom en eroverheen. Strooi er de gemberwortel, munt en stukjes lente-ui over. Verdeel de saus over de borden en gameer met een takje koriander. Floriadetip: Neem in plaats van gekookte kip, gebraden of gegrilde kipfilet (vleeswaar)
Oosterse salade van aardbeien en kip is een recept van De Virtuele Keuken