1 bos worteltjes 75 gm peultjes 75 gm verse spinazie 150 gm gerookte kipfilet 50 ml volle yoghurt 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel grove mosterd 1 half bakje tuinkers 1 peper 1 zout Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. Haal de peultjes af en kook ze in water met wat zout in circa drie minuten beetgaar; was ondertussen de spinazie. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop een sausje van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en wat peper en zout. Schep de worteltjes met de peultjes, de spinazie en de kipfilet door elkaar. Schenk de dressing erover. Garneer met toefjes tuinkers. In plaats van spinazie kan je ook andijvie gebruiken (gebruik dan in de verhouding iets minder dan anderhalf keer zoveel andijvie als de opgegeven hoeveelheid spinazie). In plaats van peultjes kun je ook maïs gebruiken (maar dan dien je twee keer zoveel maïs te nemen als de opgegeven hoeveelheid peultjes).