750 g aardappels (afkokers) 1 kleine knolselderij ca. 300 g gerookte kipfilet ca. 75 ml hete melk zout en versgemalen peper 4 eetl. fijngehakte peterselieVoorbereiding : Snijd de geschilde aardappels in stukken. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verwijder de schil van de plakken. Snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in de lengte in dunne plakken.Voorbereiding : Kook de aardappels en de knolselderij in iets gezouten water in circa 15-20 minuten gaar. Verwarm de melk in een steelpannetje. Giet de groenten af. Zet de pan eventueel op een warmhoudplaatje om de aardappels droog te stomen. Stamp de aardappel en knolselderij door elkaar en giet tijdens het stampen bij beetjes tegelijk de melk in de pan. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor. Verdeel de stamppot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en leg hier de plakjes kipfilet in. Variatie: Vervang de plakjes gerookte kipfilet door een gebraden drumstick. Wijnadvies: Schenk hierbij een goed gekoelde, lichtvoetige Beaujolais. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 26 g vet: 7 g koolhydraten: 31 g kcal (kj): 291 (1223) -
Stamppot knolselderij en gerookte kip is een recept van De Virtuele Keuken